loading
0212 495 25 26 İletişim Sepetim Hesabım
almaluk

Ürünlerimiz

Sunucu Fiyatı ve Modelleri

Sunucular güvenilirdir, veriler için merkezi erişim noktalarıdır, hızlı yükleme süreleri sağlar ve veri kaybına karşı koruma sağlar. Sunucu, güçlü, merkezi bir ağ bilgisayarıdır. Kaynaklarını diğer bilgisayarların kullanımına sunar. Fonksiyonel ve altyapısal ağ hizmetleri sunucu üzerinden gerçekleştirilir. Birçok kişinin erişmesi gereken veriler burada saklanabilir.


Bir Sunucu Nasıl Çalışır?
Sunucu hizmetleri, istemci-sunucu modeline dayalı bir bilgisayar ağı üzerinden sağlanır. Görevler farklı bilgisayarlara dağıtılır ve birbirinden bağımsız olarak birkaç son kullanıcının kullanımına sunulur. Bir ağ üzerinden sağlanan her hizmet, bir sunucu tarafından sağlanır. Sunucu kesintisiz çalışmaktadır. Ancak bu şekilde web tarayıcıları veya e-posta programları gibi istemciler istedikleri zaman aktif olarak sunucuya erişebilir ve hizmetlerini gerektiği gibi kullanabilir.
Sunucu böylece müşteri ile temasa geçer. Her ikisi de uygun bir protokol aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurabilir. Bu protokol sayesinde aynı dili konuşurlar. İstemci, sunucudan veri ister. Sunucu bunu sağlar. Bu, sunucu türüne bağlı olarak farklı veriler olabilir.


Kaç Çeşit Sunucu Vardır?
Bir çok sunucu türü vardır, bu sunucular kullanım amaçlarına göre farklılıklar göstermektedir. Günümüzde en çok kullanılan sunucu türleri ise şunlardır:
Web sunucusu
Web sunucusu, web sayfalarını depolar, hazırlar ve web tarayıcıları veya arama motoru tarayıcıları gibi istemcilere iletir.

Dosya sunucusu
Bu sunucu, dosyaların merkezi olarak depolanması için kullanılır. Böylece farklı istemciler bu dosyalara bir ağ üzerinden erişebilir. Özellikle şirketler bu tür sunucuları kullanmayı sever. Böylece birkaç çalışma grubu aynı dosyalara erişebilir.

Posta sunucusu
Bir posta sunucusu, e-postaların alınabilmesi ve gönderilebilmesi için etkileşime giren birkaç yazılım modülünden oluşur. Bu şekilde geri alınmaya hazır halde tutulurlar.

Veritabanı sunucusu
Veritabanı sunucusu, diğer programların bir veya daha fazla veritabanı sistemine erişmesini sağlar.

Oyun sunucusu
Bir oyun sunucusu, özellikle çevrimiçi tabanlı çok oyunculu oyunlar için kurulur. Çevrimiçi oyunların verilerini yönetir ve sanal dünya ile senkronize etkileşimi sağlar. Oyun sunucuları genellikle, sunucu sağlayıcı tarafından barındırılan kiralık oyun sunucuları olan sanal özel sunucular şeklinde kiralanır. Burada VPS barındırma hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz .

Proxy sunucusu
Bu sunucu, bilgisayar ağlarında bir iletişim arayüzü görevi görür. Ağdan istekleri alır ve kendi IP adresi üzerinden iletir. Örneğin iletişimi filtrelemek, yük dengeleme yoluyla kullanılabilirliği artırmak veya verileri geçici olarak depolamak için bir proxy sunucusu kullanılır. İstemcinin IP adresi proxy'nin arkasında gizli kaldığı için anonimleştirmeyi de mümkün kılar.

VPN sunucusu
VPN sunucuları, şifrelenmiş sanal özel ağlar için kullanılır. VPN, bağımsız , mantıksal bir ağdır. Katılımcılar fiziksel olarak birbirlerinden ayrıdır, ancak güvenli bir tünel yardımıyla ağa erişebilirler.
Güvenli tüneli kurmak için öncelikle bir VPN protokolü gereklidir. Bu VPN protokolü ile kullanıcı, oturum açma sunucusuna bir bağlantı kurar. Güvenli tünel artık bu sunucu yardımıyla kuruluyor. Kullanıcı yeni bir IP adresi alır ve İnternet bağlantısı şifrelenir. İletişim artık ağ dışında okunamaz ve web üzerinden koruma sağlanır.

DNS sunucuları
DNS sunucuları, bir ağda ad çözümlemesi için kullanılır. www.almaluk.com.tr gibi ana bilgisayar adlarını karşılık gelen bir IP adresine çevirir.

Kendi Sunucunuza Sahip Olmanın Avantajları Nelerdir?
Kendi sunucunuzu satın almayı düşünüyor musunuz? Kendi sunucunuza sahip olmanın birçok avantajı vardır:
Esnek Veri Erişimi: Şirketinizde ihtiyaç duyulan tüm veriler merkezi olarak saklanır. Bu, belge arama ihtiyacını ortadan kaldırır.
Veri Güvenliği: Bir donanım arızası durumunda, yalnızca bir bilgisayarda yerel olarak depolanan veriler hızla kaybolur. Bir sunucu, bu veri kaybına karşı koruma sağlar, çünkü bir donanım arızası durumunda bile tüm veriler korunur.
İyileştirilmiş Performans: Paylaşımlı hostingte olduğu gibi sunucunuzu başka müşterilerle paylaşmak zorunda kalmadığınız için kendi sunucunuzdan tam performans alırsınız. Sonuç olarak, genellikle daha kısa yükleme sürelerine sahip olursunuz.
Daha az tıkanıklık ve kesinti süresi: Paylaşılan barındırma alanında, tıkanıklık önemli bir sorundur. Sunucunun kaynakları paylaşılır ve bu nedenle sunucunun tamamı hızla aşırı yüklenebilir.

Şirket ağınızda veri paylaşmak istiyorsanız, bir sunucu edinmeniz önerilir. E-posta iletişimi, müşteri veritabanlarının yönetimi veya çevrimiçi mağazaya hızlı erişim. Küçük şirketler de büyük şirketler kadar sunucu satın almanın faydasını görebilir. Çünkü veri kaybı her yerde olabilir. Sunucu, şirket içindeki işleri kolaylaştırır ve veri güvenliğine büyük katkı sağlar.


Bir Sunucu Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Dijital süreçlerin sayısı arttıkça sunucuya olan talepler de artar. Ancak bir sunucu satın almak istediğinizde nelere dikkat etmelisiniz? Ya da sunucu (VPS) kiralamayı düşünüyorsanız aynı soruları değerlendirmeniz gerekiyor.
Hangi sunucu gereksinimlerinize uyuyor? Birçok farklı sunucu var. Öncelikle boyut, performans, güvenilirlik ve güç tüketimi açısından farklılık gösterirler. Bu nedenle BT yöneticileri, sunucu üzerinden hangi ve kaç uygulamanın çalıştırılacağını kendilerine sormalıdır.
Uygun sunucu seçiminde kullanıcı sayısı da önemlidir. Sunucuyu kaç kullanıcı kullanacak? Ve kaç işlem gerçekleşecek?
Seçili sunucumun güç tüketimi nedir? Genel bir karşılaştırmada, bir sunucunun kullanım ömrü boyunca güç tüketimi, toplam maliyetin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturur. Bu nedenle, enerji verimliliğini de düşünmelisiniz. Sunucularınızda enerji verimliliğine özellikle dikkat etmek isteyebilirsiniz. Bu, sunucunun şirketiniz için uzun vadede karlı kalmasını sağlar.
Sunucu ne kadar gürültülü? Ofiste bir sunucu bulunuyorsa, elbette gürültü seviyesine de dikkat etmelisiniz. Sunucu, çalışanların konsantrasyonunu bozmamak için sessiz çalışmalıdır. İyi sunucular, devam eden işlemleri bozmamak için genellikle özellikle sessiz çalışır. 
Genişletme olanakları: Şirketiniz büyümek istiyor – bu nedenle elbette sunucu da onunla birlikte büyüyebilmelidir! Sunucunun yükseltilebildiğinden emin olun.
Hizmet: Bir sunucu yalnızca sunduğu hizmet kadar iyidir. Bir sunucu satın almak istiyorsanız, kapsamlı teknik destek şarttır. Bazı sağlayıcılar, BT çözümleri geliştirme ve üretme konusunda uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir; bu sağlayıcılar, bu deneyimi size aktarmaktan mutluluk duyacaktır. Yetkili servis ekipleri size tavsiyelerde bulunmaktan mutluluk duyacaktır!
Ne kadar RAM? Bir sunucunun ne kadar RAM'e ihtiyacı olduğu, onu ne için kullanmak istediğinize bağlıdır. Örneğin şirketlere özel olarak hazırlanmış sunucular genellikle yaklaşık 8 GB – 16 GB arasına değişir daha güçlü sunucular ise 32 GB Ram den başlar.


 

DEVAMINI OKU
WhatsApp WhatsApp