loading
0212 495 25 26 İletişim Sepetim Hesabım
almaluk

Sunucu Aksesuar Fiyatı ve Modelleri

Sunucu Aksesuarları sunucuların önemli parçalarıdırbu parçaları kimi zaman sunucu yedek parçaları olarakda değerlendirebilirsiniz. İşiniz Elektronik ekipmanla ilgili olsa da, sunucu hakkında bir şeyler duymuş olmanız gerektiğini düşünüyorum. Sunucu bir bilgisayar gibidir, ancak bilgisayardan daha fazla işlev sağlar. Neredeyse tüm sunucular kurumsal hizmet vermektedir çünkü kurumların ev kullanıcılarından daha fazla veri koyması gerekmektedir.

Sunucu Yedek Parçaları Nelerdir?
Bir sunucunun temel bileşenlerini bildiğimizde, sunucumuzu geliştirebilir ve daha efektif kullanabiliriz.
Sunucu Aksesuarlarının 4 Temel Bileşenini Power Supply, CPU, Bellek, Sabit Disk ve RAID Kartı olmak üzere bir çok sunucu aksesuarı yedek parçası vardır. Sunucu yedek parçalarını kullanarak sunucunuzu geliştirebilir veya bozulmuş parçayı değiştirerek sunucunuzun sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Sunucu İşlemcisi
Merkezi işlem birimi (CPU), elektronik sunucuların ana ekipmanlarından ve sunuculardaki çekirdek aksesuarlardan biridir. Bir sunucudaki CPU, bir insan için kalp gibi çok önemli bir rol oynar.
Artık piyasada birçok işlemci markası var ama en popüler olanı Intel Xeon serisi. HPE Sunucuları , Dell Sunucuları , Huawei Sunucuları,  Inspur Sunucuları  vb. gibi birçok sunucu markası Intel CPU kullanır.

Sunucu Ramleri
Ram, bir sunucudaki önemli bileşenlerden biridir ve CPU ile iletişim kurmak için bir köprüdür. Bilgisayardaki tüm programlar bellekte yürütülür, bu nedenle belleğin performansı bilgisayar üzerinde büyük etkiye sahiptir.
Ram, bellek yongalarından, devre kartlarından, altın parmaklardan vb. oluşur.
ECC otomatik düzeltme yeteneğine sahiptir. ECC, bellekteki hataları tolere edebilir ve hataları düzeltebilir, böylece sistem hatalar nedeniyle kesintiye uğramadan normal çalışmasına devam edebilir.

Sunucu Hard diskleri
Sunucu, ağ verilerinin çekirdeğiyse, sunucunun Sabit Diski, tüm yazılım ve kullanıcı verilerinin depolandığı çekirdek veri ambarıdır. Sunucuda depolanan Sabit Disk verileri en değerli verilerdir, bu nedenle Sabit Diskin güvenilirliği çok önemlidir.
Sabit disk, mevcut arayüze, SATA, M.2 SAS PCI-E'ye bölünmüştür.
SATA sabit disk, mevcut ana arayüz tipidir, mekanik sabit disk temelde bu arayüzdür.
M.2 arayüzü aslında SATA arayüzünün küçük bir versiyonudur. Bu arabirimin katı hal sürücüsü çok küçüktür, 5 mm'den daha incedir, dolayısıyla çok az yer kaplar ve ince ve hafif kitaplar için çok uygundur.
SAS, yeni nesil bir SCSI teknolojisidir. Daha yüksek iletim hızı elde etmek için seri teknolojiyi kullanan mevcut popüler (SATA) sabit disk ile aynıdır.
Düşük uç sunucular için SATA Sabit Diskler, üst uç sunucularda SAS Sabit Diskler kullanılır.

Sunucu RAID Kartı
RAID, yedekli bir bağımsız disk dizisi veya kısaca disk dizisidir. Basitçe söylemek gerekirse RAID, birden çok bağımsız sabit diski (fiziksel sabit diskler) farklı şekillerde birleştirerek bir sabit disk grubu (mantıksal sabit disk) oluşturan, böylece tek bir sabit diskten daha yüksek depolama performansı ve veri yedekliliği sağlayan bir teknolojidir.
RAID kartları, RAID işlevlerini uygulamak için kullanılan kartlardır. Farklı RAID kartları, farklı RAID işlevlerini destekler. RAD0, RAID1, RAID5, RAID6 RAID10'u destekler. RAID kartları, birçok disk sürücüsünün aynı anda veri aktarmasına izin verir ve hata toleransı sağlayabilir. Bu, RAID kartlarının ikinci önemli işlevidir.

Sunucu Power Supply
Sunucu Power Supply birimi, herhangi bir sunucu için çok önemli bir bileşendir. Bu olmadan, sunucu altyapınız çalışamaz. Bir Power Supply (PSU) seçerken, sunucunuzun ve ana kartınızın form faktörü ile uyumluluğunu kontrol etmek önemlidir. Bilgisayarlara ne kadar güç sağlayabileceğini belirlemek için PSU'ların derecelendirmesini göz önünde bulundurmalısınız. Watt derecesi ne kadar yüksek olursa, ünite o kadar fazla güç sağlayabilir.

DEVAMINI OKU