0212 495 25 26 İletişim Sepetim Hesabım
X
Sepet Detay
Ödeme Yap

Ağ Kabloları ve Aksesuar

Tümünü Görüntüle
Ağ Kabloları ve Aksesuar Fiyatları ve Modelleri

Ethernet Kabloları, CAT5 ve CAT6 Kabloları, her bilgisayarın gerek duyduğu en ucuz ve kaliteli ağ kabloları ve aksesuarlar burada en iyi fiyat ile sizlerle

Kablolama, bilgisayarları ve diğer ağ bileşenlerini birbirine bağlayarak iletişim kurmalarını sağlamak için kullanılan ve böylece bir bilgisayar ağı oluşturan bakır veya camdan yapılmış tel setidir.
Ağ Kabloları bilgisayar, router, Access Point, modem gibi cihazları birbirine bağlayan en sağlıklı ve veri alışverişi en hızlı olan bağlantı şeklidir. Bütün bilgisayar birleşenlerini birbirine bağladığı için buna Ethernet kablosu ve Network kablosu olarak da adlandırıyoruz.
Ethernet kablosu, kablolu ağlarda kullanılan yaygın bir ağ kablosu türüdür. Ethernet kabloları, bir yerel alan ağı içindeki PC'ler, yönlendiriciler ve anahtarlar gibi cihazları birbirine bağlar.
Bu fiziksel kabloların uzunluğu ve dayanıklılığı sınırlıdır. Bir ağ kablosu çok uzunsa veya kalitesizse, iyi bir ağ sinyali taşımaz. Bu sınırlar, belirli durumlarda belirli görevleri yerine getirmek için optimize edilmiş farklı türde Ethernet kablolarının bulunmasının bir nedenidir.


Ethernet Kabloları Nelerdir?
Ethernet kabloları, Kategori 5 ve Kategori 6 dahil olmak üzere bir veya daha fazla endüstri standardını destekle . Bilgisayar network ağlarında standart olarak CAT5 ve CAT6 olarak adlandırır. Bu nedenle, ağ kabloları satan birçok çevrimiçi mağaza da bu kısaltılmış dili kullanır.
CAT5 Kabloları: Cat5 kabloları, standart bir Ethernet jakına takılan bir RJ-45 konnektörü ile biten dört çift bükülmüş bakır tel içerir. Beşinci nesil korumasız, çift bükümlü (Korumasız Bükümlü Çift veya UTP olarak da bilinir) Ethernet kablo teknolojisidir ve 1995'te piyasaya sürülmesinden bu yana en popüler çift bükümlü kablo olmuştur. Cat5 ayrıca Korumalı Bükümlü'de de bulunabilir EMI ve sinyal girişimine karşı koruma sağlayan çift çeşidi veya STP.
Cat5 Ethernet kablosu, 100 Mbps ve 100 MHz bant genişliğinde (100BASE-T veya Hızlı Ethernet ) veri aktarabilen ancak daha kısa mesafelerde 2,5GBASE-T'ye kadar çalışabilen yüksek hızlı internetin yolunu açtı.
Cat5 kabloları veri, telefon ve video sinyalleri taşıyabilir ve önerilen maksimum uzunluk 100 metre olabilir. PC'niz ağınıza fiziksel olarak bağlıysa, şu anda sizi web'e bağlayan kablo muhtemelen standart Cat5'tir.

CAT6 Kabloları: Cat6 Ethernet kabloları, yaklaşık 55 Merteye kadar olan mesafeler için 10 Gbps'ye (10GBASE-T) kadar veri aktarım hızlarını destekleyen dört bükümlü bakır tel çiftinden ve 250 MHz bant genişliğinden oluşur.
Cat6 kabloları, Cat5 kabloları ve önceki nesil Ethernet kablolarıyla aynı RJ-45 jakını kullanır. Aslında, Cat6 kabloları, Cat5/5e ve Cat3 kabloları ile geriye dönük uyumluluğa sahiptir.
100 Metre kullanıldığında, maksimum veri aktarım hızı yaklaşık 1 Gbps'ye düşer. Bunlar, akıllı evler, okul/kurum ağ kurulumları ve veri merkezleri gibi Nesnelerin İnterneti (IoT) kurulumları dahil olmak üzere önemli veri aktarımı gereksinimleri olan uygulamalar için teknik özelliklere uygundur. Cat6 kabloları artık Ethernet kabloları için küresel standarttır.


Ağ Kablosu Uzunluğu Hızı Etkiler mi?
Ethernet Kablolarının uzunluğu veri hızını etkiler, etkileyen diğer unsurlar ise ağ kablosunun kalitesi ve kullanılan modem, router, hub gibi cihazların bağlantı hızıdır.
Yeni bir kablo kullandığınız ve yukarıda sıraladığımız unsurlarda bir problem yok ise hızınız düşük veya ağ kablosu takılı değil hatası alıyorsanız kablonuzda bulunan kırıktan veya RJ-45 jakından kaynaklı olabilir. Bunun yanında Ethernet driverinizi da güncellemeniz gerekebilir. Ağ kablosu takılı değil hatası en çok alınan hatalardan birisidir.


Ağ Kablosu Nedir?
Başka bir deyişle Ethernet Kablosu, bilgilerin genellikle bir ağ cihazından diğerine geçtiği ortamdır. Bilgisayar networklerinde yaygın olarak kullanılan çeşitli kablo türleri vardır. Bazı durumlarda, bir ağ yalnızca bir tür kablo kullanır, diğer ağlar ise çeşitli kablo türleri kullanır. Bir network için seçilen kablo türü, ağın topolojisi, protokolü ve boyutu ile ilgilidir. Farklı kablo türlerinin özelliklerini ve bunların bir ağın diğer yönleriyle nasıl ilişkili olduğunu anlamak, başarılı bir ağın geliştirilmesi için gereklidir.
Ağ Kabloları kullanmak, hem yerel alan ağları (LAN'lar) oluşturmanın hem de LAN'ları geniş alan ağlarına (WAN'lar) bağlamanın temelidir. WAN kablolaması telekomünikasyon taşıyıcılarının sorumluluğunda olduğundan, ağ yöneticileri genellikle yalnızca LAN kablolarının planlanması ve döşenmesinde yer alır.


Ağ Kabloları Nasıl Çalışır?
Network kabloları kullanarak LAN bağlantı ortamlarında iki temel kablolama türü vardır:
Elektrik voltajları ve akımları kullanarak sinyalleri ileten yalıtılmış bakır iletkenlerden oluşan Ethernet kabloları . Ethernet kabloları, çoğunlukla endüstriyel ortamlarda kullanılan koaksiyel kablolama (ince ağ veya kalın ağ gibi) veya daha yaygın olarak kullanılan çift bükümlü kablolama olabilir. Çift bükümlü kablolama, korumasız çift bükümlü (UTP) kablolama (genellikle Ethernet veya Hızlı Ethernet ortamlarında kullanılır) veya daha az yaygın olan korumalı bükümlü çift (STP) kablolama (token ring ağları ve bazen Gigabit Ethernet kurulumları için kullanılır) olarak gelir. Ethernet Kabloları bilgisayar, modem, router gibi cihazların birine bağlanarak network kurulmasında kullanılan ağ kablolarıdır.

Sinyalleri ışık dalgaları veya darbeler olarak ileten cam şeritlerden yapılmış fiber optik kablo . Fiber optik kablolama, en uzun kablo yolları için kullanılan tek modlu veya çok daha yüksek taşıma kapasitesine sahip çok modlu olabilir. Fiber optik kablolama genellikle binalardaki dikey yükselmeler ve bir kampüsteki binadan binaya ara bağlantılar gibi omurga kabloları için, bir kablo dolabındaki ağ cihazları arasında yüksek hızlı ara bağlantılar ve yüksek hızlı sunuculara bağlantılar için kullanılır. iş istasyonları.


Ethernet kablosu Satın Alırken Dikkat Edilmeli
Tek bir Ethernet kablosunun maksimum mesafe kapasitesi vardır, yani kablonun bir sinyal kaybı ( zayıflama olarak adlandırılır) olmadan önce ne kadar süreceği konusunda bir üst sınırı vardır . Bu sorun, uzun bir kablonun elektrik direncinin performansı etkilemesinden kaynaklanır.
Kablonun her iki ucu, sinyalleri hızlı bir şekilde almak için birbirine yeterince yakın ve kesintileri önlemek için dış elektrik parazitinden yeterince uzakta olmalıdır. Ancak, bu önlem bir ağın boyutunu sınırlamaz çünkü yönlendiriciler veya hub'lar gibi donanımlar aynı ağ üzerinde birden fazla Ethernet kablosunu birleştirebilir. İki cihaz arasındaki bu mesafeye ağ çapı denir.
Zayıflama meydana gelmeden önce bir CAT5 kablosunun maksimum uzunluğu 100m'dir. CAT6 250 metreye kadar çıkabilir. Ethernet kabloları daha uzun olabilir, ancak özellikle büyük elektrikli cihazların yanından geçtiklerinde sinyal kaybı yaşayabilir.
 

Devamını Oku