Klavye-Mouse Fiyatları ve Modelleri
1,990.43 ₺
765.92 ₺
765.92 ₺
660.62 ₺
867.45 ₺
405.77 ₺
609.84 ₺
304.92 ₺
1,254.00 ₺
434.24 ₺
506.95 ₺
271.31 ₺
226.04 ₺
162.93 ₺
339.57 ₺
384.85 ₺
328.25 ₺
1,063.99 ₺
34,364.48 ₺
738.14 ₺
Klavye ve mouse (Fare) Bilgisayarlar için vaz geçilmez iki bileşendir. Çoğu insan bilgisayarlarının klavyesi ve mouse hakkında fazla düşünmez, hatta klavye mouse set olarak en ucuz ve en uygun olanını satın alır. Ancak günlük olarak kullandığınız bir şey olarak, onunla etkileşime geçtiğinizde bilgisayarınızı kullanırken hissettiğiniz duyguda gerçekten bir fark yaratabilir. Bir gamer iseniz ve gaming klavye, mouse kullanıyorsanız bu hissi çok iyi bilirsiniz.
Klavye Nedir Nasıl Çalışır?
Klavye, bilgisayarlarda kullanılan birincil giriş aygıtlarından biridir. Elektrikli bir daktiloya benzer şekilde, bir klavye de harfleri, sayıları ve sembolleri oluşturmak ve ek işlevleri yerine getirmek için kullanılan düğmelerden oluşun bir ağıttır. Neden veri giriş aygıtı olarak adlandırıldığını sorduğunuzu duyar gibiyiz. Çünkü bir bilgisayar klavyesi, bilgisayara yalnızca veri gönderdiği ve ondan herhangi bir bilgi almadığı için bir giriş aygıtı olarak kabul edilir. Aynı şey Bilgisayar Mouseları içinde geçerlidir, Mouselarda veri giriş aygıtlarıdır.
En çok kullanılan klavyelerde tam olarak 101 tuş veya tuş başlığı bulunur. Ancak bu sayı, klavyenin üreticisine bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Bir klavyedeki tuş sayısı 80 ile 110 arasında değişir.
Tuşlara Basıldığında bir sinyal üretilir, klavyenizdeki mikroişlemci hangi tuşa basıldığını tanımlar ve klavye türüne göre kablolu, wireless veya bluetooth araçlığı ile bu sinyalleri bilgisayara gönderir, Bilgisayarın ROM'unda saklanan bir karakter haritası sayesinde hangi tuşa basıldığı bulunur. Ayrıca tek bir tuşa mı yoksa bir tuş kombinasyonuna mı bastığınızı da belirler ve sonucu buna göre sonucu monitöre yansıtır.
Mouse Nedir Nasıl Çalışır?
Bilgisayarınızın kullanımını kolaylaştıran kullanışlı küçük işaretçi. İlk fare Douglas Engelbart tarafından 1961 yılında tahtadan yapılmıştı ve aynı zamanda bilgisayarlarda XY Konum Göstergesinin icadına da yol açmıştı.
Fare, bilgisayar kullanıcısının görüntü ekranındaki bir yeri işaret etmek ve bu konumdan yapılacak bir veya daha fazla eylemi seçmek için masa yüzeyinde ittiği küçük bir aygıttır. En geleneksel fare türünün üstünde iki düğme bulunur, gelişen teknoloji ve sistemlerle özellikle oyuncuların kullandığı Mouselarda çok sayıda tuş bulunur ve bunları kombinasyon halinde kullanırlar.
mouse (Fare) çalışma prensibi, klavyelere benzer ve ufak farklılıklar vardır, eski mouseler içinde bulunduğu topun kaydırılması ile X-Y Korninatlarının hesaplanması ile çalışırdır, günümüzde kullanılan kablolu ve kablosuz mouselar altında bulunan led’in oluşturduğu sinyallerle çalışır. DSP (Dijital Sinyal İşlemcisi), ışık sensöründen gelen elektrik sinyallerini işler. Işık sensörü, çoğu dijital kameraya benzer bir teknoloji kullanır. Sensör tipik olarak bir CMOS (Tamamlayıcı Metal Oksit Yarı İletken) ışık sensörüdür. Fotosite adı verilen çok sayıda sonsuz küçük bölüme ayrılmıştır. Işık fotonları fotositelere çarptığında küçük elektrik akımları oluştururlar. Bu akımlar daha sonra DSP'ye gider.
DSP daha sonra akımları işler ve yüzeyin küçük bir görüntüsünü oluşturur. Fare hareket ettirildiğinde başka bir resim oluşturulur ve fare iki resmi karşılaştırır. Bu işlem saniyede milyonlarca kez gerçekleşir ve bu da düzgün imleç hareketiyle sonuçlanır.
Fare DPI'sı nedir?
Mouse DPI, Dots Per Linear Inch'in kısaltmasıdır. Farenizi elinizle hareket ettirdiğiniz her inç için farenizin ekranda hareket ettirdiği piksel/nokta sayısıdır. Yani fare DPI'niz 1000 ise, farenizi bir inç hareket ettirirseniz, imleç ekranınızda 1000 piksel hareket eder. Hassasiyet ne kadar yüksek olursa, imleciniz ekranda o kadar hızlı hareket eder. Özellikle oyuncular için bu hassasiyet çok önemlidir.
Hangi Klavye – Mouse almalıyım?
Klavye fiyatlarının günümüzde çok farklılık göstermez, pahalı bir klavyede iyi bir klavyedir anlamına da gelmez. Ucuz klavye modelleri de pek ala iyi bir klavyede olabilir. Klavye satın alırken ne için adlığınız hem fiyat hem de işlevsellik olarak sizi tatmin etmeli, siz bir oyun klavyesi mi istiyorsunuz? Yoksa ofis için klavye mi istiyorsunuz! Yada ev için uygun klavye mi istiyorsunuz. Bunların dışında masaüstü bilgisayar klavyesi mi satın almak istiyorsunuz yoksa lapdop (dizüstü) bilgisayarınız için harici bir klavyeye mi ihtiyacınız var?
Bunlar düşünüldüğünde klavye satın alırken en ucuz klavye veya en pahalı ve kalitesi olsun diye bakmamalısınız, klavye bilgisayarınızla iletişiminizi sağlayan birinci ve en çok kullandığınız aygıt olduğundan ne için kullanacağınızı ön planda tutarak satın almalısınız.
Mouse satın alırken de aynı bakış acısı içinde olmalısınız, Mouse ne için kullanacaksınız bunu durup bir düşünmelisin, normal bir kullanıcı olarak Mouse arıyorsanız sizin için Mouse fiyatlarında çok değişen bir şey olmayacak fakat oyun oynuyorsanız ve bunun için bir Mouse satın almayı düşünüyorsanız en iyi oyuncu faresini seçmelisiniz bunun için Mouse dpi i yüksek olan modelleri tercih etmelisin. En iyi oyuncu fareleri son birkaç yılda çok değişti ve en iyi kablosuz oyun farelerinin bazı kablolu modellerle aynı ve hatta hemen hemen aynı daha düşük gecikme süresine (DPI) sahip olduğu noktadayız. Hala kablolu bir bağlantının güvenilirliğini tercih edebilirsiniz, ancak çoğu durumda fark edilmez DPI hızları vardır. Doğru oyun faresini ararken, elinizin boyutuna ve tercih ettiğiniz kavrama türlerine uygun olanı seçmelisiniz. FPS türü oyun oynuyorsanız çok sayıda yan düğmeli çok yönlü bir fareyi tercih edebilirsiniz.