loading
0212 495 25 26 İletişim Sepetim Hesabım
almaluk

Ürünlerimiz

Ağ Kartları Fiyatı ve Modelleri

Ağ Kartları diğer adıyla ağ bağdaştırıcıları, bizi internete bağlayan birçok parçadan biridir. Bunlar genellikle cihazınızda yerleşik bir anten veya karttır, ancak tamamen kablolu cihazların kablosuz olarak veri almasına izin veren takılabilir USB donanım kilitleri veya antenler de olabilir.
Ağ bağdaştırıcıları, bilgisayarların ve diğer aygıtların internete erişmek için bir yerel alan ağı (LAN) veya başka bir ağ türüyle arabirim oluşturmasına olanak tanır. Wi-Fi gibi kablosuz bağlantılarla veya Ethernet gibi kablolu bağlantılarla çalışabilirler. Ağ Kartları, ethetnet ağ adaptörleri ve usb wifi adaptörleri swich gibi ağ yönlendirici cihazlar ile aynı şey değildir. Yönlendiriciniz, kablosuz trafiği internetten cihazlarınıza yönlendiren ağ geçididir, adaptör (Ağ Kartları - wifi adaptörleri) ise cihazınızın ağa bağlanmasına ve bu verileri almasına olanak tanır.
Bir ağ adaptörü, aynı anda bilgi iletmek ve almak için bir alıcı-verici gibi davranır. Bir kullanıcı iletişimi başlattığında veri bağlantı katmanında bulunur. Ağ arabirim kartları ayrıca sunucuya bilgi göndermek için gereken veri paketlerini oluşturur. Bu anlamda ağ adaptörü, bu protokolün özelliklerini karşılayan veri paketleri oluşturduğu için TCP/IP protokolü için bir arayüz görevi görür. Ardından, bu veri paketleri fiziksel katmana iletilir. Ağ adaptörü veya kartı, veri paketlerini dijital bir sinyale dönüştürür. Ağa ulaşmak için, dijital sinyali PCI konektörü, PCI-E, USB, ISA konektörü vb. gibi bir konektör aracılığıyla iletir.

Ağ Kartları Türleri Nelerdir?
Genel olarak konuşursak, Ağ Kartları (Ağ Adaptörleri) 4 tipte üretilir: 

  1. Ethernet - Kablolu
  2. USB
  3. Fiber optik
  4. Kablosuz - Anten

Adından da anlaşılacağı gibi, her adaptör türü bilgisayarınızı belirli bir şekilde bir ağa bağlar. Bu türlerin her birine daha ayrıntılı olarak bakalım.

1. Ethernet veya Kablolu Ağ Adaptörü'ler
Ethernet Ağ Adaptörleri , kablonun bir ucunu diğer ucunu modeminize takmanız için bir yuva ile birlikte gelir. Başlangıçta, bu Ağ Adaptörü Endüstri Standardı Mimarisi (ISA) kartlarını kullanıyordu ve daha sonra Çevresel Bileşen Ara Bağlantısı (PCI) standardını kullanmaya başladılar. 
Bugün çoğunlukla PCI kartları bulacaksınız veya bunlar bilgisayar anakartında entegre olarak da bulabilirsiniz. Ana kartlarında yerleşik bir Ethernet bağlantı noktası olmayan masaüstü bilgisayarlarda üretilmektedir. 
Daha yaygın bir Ethernet Ağ Adaptörü biçimi, Kişisel Bilgisayar Belleği Uluslararası Birliği ( PCMCIA ) kartıdır. Bunlar, dizüstü bilgisayarlara ve mobil cihazlara da takılabilen, kredi kartı benzeri küçük Ağ Adaptörleridir. 

2. USB (Wifi) Ağ Adaptörleri
USB Ağ Adaptörüleri, bilgisayarların USB bağlantı noktaları aracılığıyla bir ağa bağlanmasını sağlar. Bu kartlar bilgisayarlarda yerleşik değildir, bu nedenle onları USB bağlantı noktanız aracılığıyla takmanız gerekir.
Bu ağ arabirim kartı ayrıca bir uçta USB adaptörü ve diğer uçta Ethernet denetleyicisi gibi davranır. USB Ağ Adaptörü ayrıca çerçeveler gönderir ve alır. Buna karşılık, aygıt sürücüleri işletim sistemine internete nasıl bağlanacağını söyler.

3. Fiber Optik Ağ Adaptörleri
Bu Ağ Adaptörleri, bugün mevcut olan en gelişmiş olanlardan biridir. Yüksek hızları ve ağ trafiğini hızlandırmak için geliştirilmişlerdir. Yüksek performans standartlarına ulaşmak için iki veya daha fazla Ağ Adaptörünü birleştirebilirsiniz. 
Bu Ağ Adaptörleri bir anakartın genişletme yuvalarına da takabilirsiniz . Fiber optik Ağ Adaptörü, veri paketlerini elektrik sinyallerine dönüştürür ve bunu yaptığınızda ağ üzerinden iletilir. 

4. Kablosuz Ağ Adaptörleri
Kablosuz bağlantılar için tasarlanan bu Ağ Adaptörleri, kablosuz yönlendirici aracılığıyla bilgi göndermek ve almak için bir anten aracılığı ile radyo frekansı dalgalarını kullanır. Kablosuz ağ arabirim kartları, en yaygın Ağ Adaptörü türlerinden biridir.

Hangi Ağ Adaptörünü Almalıyım?
Doğru Ağ adaptörünü seçmek çok zor değil. Yukarıda bahsettiğim adaptör tiplerini tercih edecekseniz şu 4 faktörü göz önünde bulundurmalısınız:
1. Hız
Göz önünde bulundurmanız gereken en önemli husus hızdır. Hizmet sağlayıcınız tarafından sunulan internet hızlarından yararlanmanıza yardımcı olacak bir ağ kartı, Ethernet kartı, Usb Wifi ne istiyorsunuz? Aynı zamanda cihazınız da bu hızları kaldırabilecek kapasitede olmalıdır. 
Örneğin, cihazınız yalnızca 1 GB işleyebiliyorsa, 10 GB ağ adaptörü ile 10 GB hız elde edemezsiniz. Aynı şekilde, İSS'nizin sunduğu maksimum hız yalnızca 1 GB ise, o zaman 10 GB'lık bir adaptörler paranızı boşa harcıyorsunuz demektir.
Bir ağ adaptörü satın almadan önce bu hususları anlamak daha iyidir. Ayrıca , ağınıza ve cihazınıza uyan bir kart seçmenize yardımcı olur . Ethernet veya fiber optik ağ kartları, diğer dört türden daha yüksek hızlar sunar.
2. Çoklu Bağlantı
Bazen bir cihaz için birden fazla ağ bağlantısına ihtiyacınız olabilir. Örneğin, bir sunucunuz varsa, verileri iletmek için bir ağ  ve hassas bilgileri almak için başka bir ağ bağlantısı kullanmak isteyebilirsiniz. Birden çok bağlantı noktasının kullanılması ping süreleri gecikmelerden ve kesinti sürelerinden kaçınmanıza yardımcı olacaktır.
3. Konnektör Tipi
Ağ adaptörü seçimi büyük ölçüde modeminizin konektör tipine bağlıdır. Örneğin, bir RJ45 konektörünüz varsa, SFP+ veya QFSP+ kullanan bir fiber optik ağ adaptörü seçmek istersiniz.
4. Taşınabilirlik
Taşınabilir bir aygıta bir ağ adaptörü kartı eklemek istiyorsanız, USB ve kablosuz wifi adaptörleri en iyi seçeneklerdir. USB Wifi Adaptörü ile ağ bağlantısını otomatik kurulum veya driver kurulumu ile basitçe yaparak halledebilirsiniz. USB wifi ağ adaptörleri modemlerin, bağlantı noktalarının ve yönlendiricilerin hızlarına bağlı olarak oldukça sınırlı olacaklarını da unutmamalısınız.


Ağ Kartları birbirinden farklı 4 modelde üretilir hepsi birbirinden farklı özelliklere ve hızlara sahiptirler.

DEVAMINI OKU
WhatsApp WhatsApp