Usb Kablolar Fiyatları ve Modelleri
USB kabloları, iki elektronik ekipmanı birbirine bağlamak için kullanılan cihazlardır. Çeşitli şekil ve boyutlarda gelirler, ancak hepsinin temel amacı aynıdır. USB kabloları iki cihaz arasında veri aktarımı için kullanılır. Bilgisayarı yazıcıya veya dijital kamerayı bilgisayara bağlamak için kullanılabilirler. Bu kabloyu yazcılarda görenler genelde bunu Yazıcı Kablosu olarak adlandırır aslında Telefon ve tablet gibi cihazları şarj etmek için de USB kabloları kullanılmaktadır. USB kabloları çift voltajlıdır , yani USB 2.0 veya USB 3.0 bağlantısı kullanan cihazlarla kullanılabilirler. USB kabloları da geriye dönük uyumludur, yani USB 1.0 bağlantısı kullanan eski cihazlarla kullanılabilirler.
USB Kablolar; Uzatma Kablosu veya Yazıcı Kablosu olarak kullanılsada Standart USB bağlantı noktası 5 volt ve 500 watt güç sağlar, ancak bazı aygıtlar daha fazlasını gerektirir. Bağlı bir cihaz daha fazla güç gerektirdiğinde, eski bilgisayarlar bunu algılayabilir ve bilgisayara bağlı olduğu sürece 12 V ve 1200 mA iletebilir. Diğer yüksek güçlü cihazlar ise 5 V'luk bir USB bağlantı noktasına bağlandıklarında şarj olmazlar ceya daha hızlı şarj olabilirler. Bir USB bağlantı noktası priz adaptörü, cihazlarınızı bilgisayar aracılığıyla şarj etmenin popüler bir alternatifidir. Üreticiden bağımsız olarak USB şarj cihazlarını birden fazla cihazla birlikte kullanmak güvenlidir. Micro-USB, Sony'nin el tipi PSP cihazları ve PS3, PS4 ve PS5 oyun konsollarıda dahil olmak üzere bir dizi tüketici elektroniği cihazıda USB kabloları destekler.
USB türleri nelerdir?
Bilgisayarlarda Yaygın Yazıcı kablosu ve USB uzatma kablosu olarak USB-A türü kullanılır, ancak çoğu USB kablosunun her bir uçta farklı konektör stilleri olacağını unutmayın; bu nedenle, ihtiyacınız olanı aldığınızdan emin olmak için bir satın alma işlemi yapmadan önce her zaman kontrol edin.
USB-A: Masaüstü Bilgisayarlarda, Dizüstü bilgisayarlarda, Yazıcılarda ve şarj cihazlarında bulabileceğiniz en yaygın USB bağlantı noktası türüdür. Dikdörtgen şeklinden kolayca tanınabilir, içine baktığınızda yarısının başka bir plastik dikdörtgen tarafından kapatıldığını ve üstündeki bölümün boş olduğunu görürsünüz. USB-A bağlantı noktaları üç hızda çalışabilir 1.x, 2.0 ve 3.x – ancak bu günlerde muhtemelen yalnızca USB 2.0 ve 3.x bağlantı noktalarıyla karşılaşacaksınız. İkincisi genellikle mavi olan iç kısımdaki plastik blok ile tanımlanır. Hepsi birbiriyle uyumludur, ancak verileri çok farklı hızlarda taşırlar, en hızlısı USB 3.x'tir.
Mikro USB: Yakın zamana kadar bu, Android telefonunuza bağlanmak için kullandığınız bağlantı noktası ve kabloydu. Uzun alt kenarı, açılı kenarları ve daha kısa üst kenarı ile Mini USB'nin ezilmiş bir versiyonuna benziyor. Aynı zamanda çoğu dijital kamerada tercih edilen bağlantı noktası ve hala bazı araç içi kameralarda, tabletlerde ve telefon aksesuarlarında Micro-USB ile kullanılan en yaygın kablo türüdür ve diğer ucunda bir USB-A konektörü bulunur, böylece bu parçayı bir şarj cihazındada kullanabilirsiniz.
Mikro USB-B: Bu USB-B ler, bir süre harici sabit diskler için bir dayanak noktasıydı, ancak ierleyen teknoloji ile yerini USB-C ye bıraktı. Görünüm açısından, sağda fazladan küçük bir kutu bulunan bir Mikro USB'dir.
USB-C: Gelişen teknoloji ile bütün elektronik cihazlarda yavaş yavaş yerini almaya başladı. USB-C'nin çok daha yüksek hızlara sahip olması ve aynı anda veri ve güç taleplerini karşılayabilmesi (belirli cihazlara takılıysa video da dahil) nedeniyle yukarıda bahsedilen Mikro USB ve USB-A türlerini sektör dışına atmaya başladı bile. Bununla birlikte, USB-C'nin halihazırda iki nesilden geçmesiyle, ilki 5 Gb/sn hızları ve ikincisi 10 Gb/sn'yi destekleyen USB 3.1 (Gen1) ve USB 3.2 (Gen2) ile bazı gizli farklılıklar vardır. İsimler biraz kafa karıştırıcı çünkü hepsi aynı görünüyor ve hepsi USB-C şeklini kullanıyor. USB-C 40 Gb/sn'de daha da hızlı olan Intel'in Thunderbolt 3 konektörü (Apple'ın Mac'lerinde ve iPad Pro'larında olduğu gibi) tarafından daha da bulandırılıyor.