Bulut Yedekleme Fiyatları ve Modelleri
Bulut yedekleme, verilerinizin, belgelerinizin veya dosyalarınızın kopyalarını bir olay veya acil durum durumunda muhafaza ederek tesis dışı bir konumda saklama yöntemidir. Çevrimiçi yedekleme veya uzaktan yedekleme olarak da bilinen bulut yedekleme, genellikle sunucularının yedekleme hizmetleri için kullanılmasını sunan üçüncü taraf bulut sağlayıcılarına dayanır . Yedekleme için alınan ücretler genellikle gerekli alan miktarına, ihtiyaç duyulan veri iletim bant genişliğine, kullanıcı sayısına veya verilere erişim sayısına bağlı olacaktır.
Bulut yedekleme verilerinizi nasıl geri yükler?
Genel olarak, bulut yedekleme çözümleri, bir işletmenin kaydolduğu hizmet düzeyine göre değişir. Yedekleme sağlayıcı genellikle önceden belirlenmiş bir planın parçası olarak ilgili verileri toplayacak, sıkıştıracak, şifreleyecek ve depolayacak bir yazılım uygulaması kullanır. Örneğin, bazı kuruluşlar günlük yedekleme için kaydolurken, bazıları için haftalık yeterli olabilir. Veri yedeklemenizin düzenliliği, yedekleme sağlayıcınıza ödediğiniz ücretleri etkileyecektir.
Sağlayıcılar tarafından sunulan farklı yedekleme türleri vardır. Örneğin, işletmeler başlangıçta tüm veri setini kopyalayan tam yedeklemelere ihtiyaç duyabilir. Her yedekleme başlatıldığında bu yaklaşımı kullanabilirler ancak bu, zaman alıcı ve yoğun depolama gerektiren bir süreçtir. Bunun yerine, tam bir yedekleme gerçekleştirildikten sonra, kuruluşlar daha sonra yalnızca artımlı yedeklemeler gerektirebilir. Bunlar, yalnızca son yedeklemenin gerçekleştirilmesinden bu yana değişen verileri yedekleyecektir.
Bulut yedeklemenin avantajları
İşletmelerin üçüncü taraf bir bulut yedekleme sağlayıcısı kullanmaya karar vermesinin birçok nedeni vardır. İlk olarak, kendi yedeklemenizi yönetmek zaman alıcı olabilir ve tüm kuruluşların erişemeyeceği kaynaklar gerektirebilir. Veri yedeklemenizi yönetmek için kurum içi becerilere sahip misiniz? Değilse, güvenilir bir bulut yedekleme çözümü ile gitmek muhtemelen daha iyidir.
Bulut yedekleme aynı zamanda hızlı felaket kurtarma sağlayarak arıza süresi riskini ve maliyetini en aza indirir. Bir noktada felaketin olması kaçınılmazdır - en iyi yönetilen BT altyapısı bile %100 çalışma süresini garanti edemez. Bu nedenle, bulut yedekleme sizin için güvenlidir. Verilerinize erişilemez hale geldiğinde değil, bulut yedekleme, minimum kazanç kaybı veya itibar kaybıyla çalışmaya devam etmenizi sağlar.
Çoğu bulut yedekleme çözümüyle, kolay kuruluma da güvenebilirsiniz. Pek çoğu "kur ve unut" ilkesiyle çalışır, yedeklemede çalışır, verileri otomatik olarak toplar ve değişiklikleri belgeler. Verilerinizi geri yüklemeniz gerektiğinde, yetkili kullanıcılar yedekleme çözümünüzün web arayüzünde oturum açabilir, geri yüklemek istedikleri dosyaları seçebilir ve hedefi belirtebilir.